Autor Wątek: MSI KT4ULTRA - USB  (Przeczytany 715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pszulc

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 1
MSI KT4ULTRA - USB
« dnia: 04 Czerwiec 2005, 11:14:21 »

Witam
Mam bardzo irytujący problem z USB na powyższej płycie. A nawet kilka problemów :

1. D-bracket po podłaczeniu nie działa
2. Po podłaczeniu myszy na USB (a4tech) mysz chodzi około 3 minut po c przestaje działać - po wyjęciu wtyczki z portu i ponownym jej włożeniu działa bez problemu
(Microsoft intelimouse chodzi dobrze)

3. Kupiłem wlaśnie zestaw Creative Desktop Wireless 8000 (klwaiatura + mysz). Po podłaczeniu nadajnika do USB wszystko na początku chodziło OK. Po 3 dniach (dzisiaj jest czwarty) klawatura przestala chodzić (mysz działa). Po wciśnieciu "reset" na nadajniku, klawaitura chodzi prez około 45 seukund, po czym znów przestaje reagować.


Próbowalem już wielu kombinacji w BIOS (2,4,6 usb). Mam jednak wrazenie ze to wina nie trzymania odpowiednich napieć na portach USB.

Czy któs spotkał się juz z podobnym problemem ?/

Dziękuje z góry za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Pawel Szulc.
Zapisane

Lzep

  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 3244
(Bez tematu)
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Czerwiec 2005, 20:46:47 »

Cytuj
D-bracket po podłaczeniu nie działa
- jak to rozumieć ???  Na D-brackecie są LED-y z info o sprzęcie w czasie startu , no i dwa porty USB - więc co nie działa ???  Mam D-bracketa już na drugiej płycie MSI i nigdy nie było z nimi najmniejszych problemów !.
Co do pozostałych problemów z myszą i klawiaturą to naprawdę dziwne rzeczy piszesz ?
Podaj może chociaż pełną konfigurację sprzętu jaki masz , bo tak to nie bardzo jest o czym dyskutować.
Pozdr.  :))
Zapisane
MSI KT4AV, Athlon XP 2400+@2700+(2.2GHz, 176x12.5, 1.675V), Spire FRII, 2x512MB PC3500 Kingston HyperX(2-2-2-6-1T), 40GB IDE +(80+200) GB SATA, GB-ATI R9550, TV Medion (Ph SAA7134 HL), Chieftec 360-302-DF, WIN2K PL/SP4
----------------------------
Your Time Is Gonna Come ...