Autor Wątek: M510C problem z ustawieniami bios  (Przeczytany 1066 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

insecttt

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 7
M510C problem z ustawieniami bios
« dnia: 28 Grudzień 2007, 12:40:40 »

Witam od kilku dni mam taki problem : za każdym razem jak włączam komputer wyskakuje błąd daty w biosie. Data i godzina jest zrestartowana, muszę ją ustawić zatwierdzić zmiany i dalej odpala sie bez problemu . Co go boli? miał ktoś taki problem proszę o pomoc bo już mnie to strasznie irytuje:(
Pozdrawiam
Zapisane

_dl_

  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 1534
Odp: M510C problem z ustawieniami bios
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Grudzień 2007, 13:31:09 »

Bateria biosu ma prawdopodobnie dość, można próbować ją wymienić.
Zapisane
Gigabyte GA890XA-UD3 | AMD Phenom II 905e 4x2,5Ghz | Scythe Ninja | 4x Kingston 2048MB 1600Mhz HyperX | Radeon HD5830 1GB | 2x1TB HDD| Gigabyte ODIN GT 550W | Chieftec WH-01B-B

insecttt

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 7
Odp: M510C problem z ustawieniami bios
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Grudzień 2007, 13:35:15 »

W laptopach są niezależne baterie do biosu czy podczymanie bios idzie sobie z baterii zasilającej lapa?
Zapisane

_dl_

  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 1534
Odp: M510C problem z ustawieniami bios
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Grudzień 2007, 09:27:28 »

.... Bez komentarza. Jak by zasilanie bios szło z akumulatora notebooka to każde jego wyjęcie oznaczało by utratę ustawień biosu. Trochę bez sensu nie sądzisz?
Zapisane
Gigabyte GA890XA-UD3 | AMD Phenom II 905e 4x2,5Ghz | Scythe Ninja | 4x Kingston 2048MB 1600Mhz HyperX | Radeon HD5830 1GB | 2x1TB HDD| Gigabyte ODIN GT 550W | Chieftec WH-01B-B

insecttt

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 7
Odp: M510C problem z ustawieniami bios
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Grudzień 2007, 18:26:23 »

ok wie ktoś w którym miejscu jest bateria cmos w m510c?
Zapisane