Autor Wątek: MSI 865 NEO S-470, problem z podłączeniem dysku twardego  (Przeczytany 798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmm

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 2
MSI 865 NEO S-470, problem z podłączeniem dysku twardego
« dnia: 24 Listopad 2007, 16:32:59 »

Witam , otóż mam taki problem kupiłem sobie dysk Western Digital , zmieniłem zworki na SATA 1 i podłączam go do komputera i chce sobie zainstalować Windowsa ale przy podziale na partycje wyskakuje mi komunikat że płyta główna nie widzi dysku :/  Podłączam wszystko tak jak należy i nie działa , wie ktoś w czym jest problem ?

Moja płyta główna MSI 865 NEO S-470
Dysk twardy ( nowy ) Western Digital http://www.westerndigital.com/en/products/productspecs.asp?driveid=137
Obecny dysk SEAGATE BARRACUDA VII 60 GB ( zworka ustawiona na SATA 1 )

Pozdrawiam i proszę o pomoc

[ Poprawiłem temat na zgodny z Regulaminen -> http://forum.msi-polska.pl/index.php?topic=1199.msg4775#new - poczytaj i na przyszłość pisz jak należy -  Lzep, moderator ]
« Ostatnia zmiana: 24 Listopad 2007, 19:08:48 wysłana przez Lzep »
Zapisane

_dl_

  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 1534
Odp: MSI 865 NEO S-470, problem z podłączeniem dysku twardego
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Listopad 2007, 08:32:01 »

Windwos potrzebuje do instalacji w tym trybie kontrolera sata dodatkowego sterownika żeby zobaczyć dysk sata. Albo zmień tryb kontrolera albo podaj sterownik.
Zapisane
Gigabyte GA890XA-UD3 | AMD Phenom II 905e 4x2,5Ghz | Scythe Ninja | 4x Kingston 2048MB 1600Mhz HyperX | Radeon HD5830 1GB | 2x1TB HDD| Gigabyte ODIN GT 550W | Chieftec WH-01B-B