No i wkońcu bios 1.24 na pokładzie:
1. Jak ustawiam 1.35V dla procka to zawyża do 1.42V
2. Co do poprzednich problemów z podkręcaniem. Max 2700Mhz w przypadku 1.0 i 1.1. Teraz to samo.

Ale troche pokombinowałem i zauważyłem że na mnożniku 8 cpu kręci się wyżej (przechodzi test stabilonści blend stress by orthose), ale na nim działa tylko dzielnik
1:1.5. Całe szczęście miałem pożyczone pamięci team xtreme (micron d9) i mogłem uzyskac 3200Mhz przy przeszło 1000 na pamięciach. Moje max idą na 1000. Jak dam inny dzielik (mniej Mhz) to płyta nie botuje, a po 3 krotnym resecie wypisuje mi że pamięci chciałem odpalić np na 1600mhz

Co znaczy że pozostałe dzielniki dalej źle działają.
Przefleszuje biosa jeszcze raz, ale wątpie że to coś pomoże.
EDIT: przefleszowanie nic nie pomogło.
Moim zdaniem inż. którzy poprawiają bios do tej płyty testują go na prockach z magistralą 1066 pomijając słabsze egzemplarze jak 4300, 4400, e2160, e2140 (magistrala 800). Skąd ten wniosek? Razem ze mną płyte testuje inny gość z prockiem E6320 i na tym biosie działa mu jako 7x510 !!! a pamięci na 590 MHz. Na dodatek wg. niego działają wszystkie dzielniki.
Bios wymaga dodatkowych testów z tańszymi, ale równie wydajnymi procesorami.
Chce też zwrócić uwage, że ta płyta należy do tańszych płyt, więc potencjalny klient (np Ja) kupuje do niej tańszy cpu, ale kto powiedział że tańsze się nie kręcą? Dlatego powinno to być dopracowane. Jeśli płyta będzie chodzić tak dobrze u mnie jak u tego gościa od e6320 to płyta będzie naprawede godna zakupu.
Jak dobrze pójdzie to zaniedługo będe miał 6600 do testów (max zegar jaki uzyskał to 3900Mhz na płycie eVGA nForce 680 SLI ) więc zobaczymy czy moja teoria jest prawdziwa.