Autor Wątek: Brak polskich znakow na VIGOR GK30  (Przeczytany 829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukasz.zwirblis

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 7
Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« dnia: 09 Maj 2021, 07:55:02 »

Witam

odwiedzil mnie siostrzeniec. Zezwolenie na skorzystanie z komputera skonczylo sie brakiem polskich znakow.
Jezyk ustawiony polski - polski programisty
znak alt dziala poprawnie
podlaczona inna klawiatura - polski znaki sa
podlaczenie VIGOR GK30 do innego komputera - nadal brak polskich znakow

Jak rozumiem uzyl jakiejs sekwencji na klawiaturze i zmienil ustawienia tylko na niej

Blagam o pomoc !
Zapisane

MSI FAE

  • Global Moderator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 6628
  • Technical Support
    • MSI Polska
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Maj 2021, 06:21:30 »

Hej,
Ciekawe. :-)
Napisz do nas na info.pl@msi.com z krótkim opisem problemu, postaram się podpytać ekspertów od tej klawiatury o jakiś skrót resetujący (ja go niestety nie znam) jej ustawienia - bo prawdopodobnie to właśnie trzeba zrobić.

Pozdrawiam,
Zapisane
Proszę nie pisać do mnie prywatnych wiadomości w sprawie problemów ze sprzętem. Od tego jest forum, a ja czytam wszystkie tematy.

Lista najczęściej zadawanych pytań - https://forum-pl.msi.com/index.php?topic=13785.0

MSI FAE Poland

lukasz.zwirblis

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 7
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Maj 2021, 10:57:27 »

Email poszedl  :)
Zapisane

MSI FAE

  • Global Moderator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 6628
  • Technical Support
    • MSI Polska
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Maj 2021, 07:36:36 »

Hej,
Pewnie, jak tylko dostaniemy jakieś info to się odezwiemy.

Pozdrawiam,
Zapisane
Proszę nie pisać do mnie prywatnych wiadomości w sprawie problemów ze sprzętem. Od tego jest forum, a ja czytam wszystkie tematy.

Lista najczęściej zadawanych pytań - https://forum-pl.msi.com/index.php?topic=13785.0

MSI FAE Poland

lukasz.zwirblis

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 7
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Maj 2021, 16:45:49 »

Witam

Niestety Dział wsparcia technicznego nie dał rady uporać się z usterką...

Ktoś ma jakieś pomysły??
Zapisane

MSI FAE

  • Global Moderator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 6628
  • Technical Support
    • MSI Polska
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Maj 2021, 07:21:35 »

Hej,
Doczytałem - reset jest opisany w instrukcji - sorki.
Jeśli on nie działa - zostaje reklamowanie sprzętu. Przykro mi, ale ja więcej pomysłów nie mam.

Pozdrawiam,
Zapisane
Proszę nie pisać do mnie prywatnych wiadomości w sprawie problemów ze sprzętem. Od tego jest forum, a ja czytam wszystkie tematy.

Lista najczęściej zadawanych pytań - https://forum-pl.msi.com/index.php?topic=13785.0

MSI FAE Poland

lukasz.zwirblis

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 7
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Maj 2021, 16:11:53 »

spox rozumiem.

Reset niestety nie pomogl.

Moze ktos cos wie - mial taki problem ... z uzytkownikow i pomoze
Bede wdzieczny bo nie mam juz paragonu za klawiature wiec reklamacja odpada a szkoda mi 250 zl.
Klawisze zakupilem w styczniu wiec przyznam ze kolejny zakup to juz bedzie problem.
Zwlaszcza ze w tym samym czasie polecialem i zakupilem kompa, monitor i upragniony fotel heh
Zapisane

pit_1975

  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 743
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Maj 2021, 17:30:53 »

Całkiem możliwe, że MSI ma oprogramowanie do klawiatury (coś jak BIOS), niektóre klawiatury  (MSI i nie tylko) taki soft posiadają.
Widziałem na "jutubach", jak gość robił update klawiatury (klawiatura była martwa - MSI), ten soft nie jest oficjalnie dostępny, ale to był inny model klawiatury.
Trzeba pomęczyć gości z MSI, dzisiejsze klawiatury, to nie tylko przyciski i światełka, mają układy scalone z programowalnym softem.

P.S.
Ładnie poproś "młodego", to może ją odczaruje :)
Zapisane

zielony19xx

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 2
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Maj 2021, 19:03:52 »

Ja mam problem z dużym "Ż". Miałem też problem z win+R - pomogła kombinacja klawiszy LogoMSI+lewy WIN - sprawdź, może i u Ciebie coś ruszy.
Zapisane

MSI FAE

  • Global Moderator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 6628
  • Technical Support
    • MSI Polska
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Maj 2021, 07:39:18 »

Hej,
Obawiam się, że nie ma dostępu do innego softu niż ten oficjalnie dostępny. A jeśli reset nie pomaga - zostaje właśnie reklamowanie klawiszy. Tu nikt z niczego nie robi tajemnicy - sprzęt powinien działać poprawnie po resecie. A jeśli tak nie jest - zostaje serwisowanie sprzętu.

Pozdrawiam
Zapisane
Proszę nie pisać do mnie prywatnych wiadomości w sprawie problemów ze sprzętem. Od tego jest forum, a ja czytam wszystkie tematy.

Lista najczęściej zadawanych pytań - https://forum-pl.msi.com/index.php?topic=13785.0

MSI FAE Poland

lukasz.zwirblis

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 7
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Maj 2021, 09:13:51 »

Ja mam problem z dużym "Ż". Miałem też problem z win+R - pomogła kombinacja klawiszy LogoMSI+lewy WIN - sprawdź, może i u Ciebie coś ruszy.

Niestety nie pomoglo :(
Zapisane

MSI FAE

  • Global Moderator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 6628
  • Technical Support
    • MSI Polska
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Maj 2021, 11:15:10 »

Hej,
Zatem pomyśl o reklamacji sprzętu.

Pozdrawiam,
Zapisane
Proszę nie pisać do mnie prywatnych wiadomości w sprawie problemów ze sprzętem. Od tego jest forum, a ja czytam wszystkie tematy.

Lista najczęściej zadawanych pytań - https://forum-pl.msi.com/index.php?topic=13785.0

MSI FAE Poland

lukasz.zwirblis

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 7
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Maj 2021, 10:44:13 »

Niestety jak wspomnialem paragonu nie znalazlem :(
Zapisane

MSI FAE

  • Global Moderator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 6628
  • Technical Support
    • MSI Polska
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Maj 2021, 13:55:32 »

Hej,
Pogadaj ze sklepem - może będą w stanie wystawić jakiś duplikat.

Pozdrawiam,
Zapisane
Proszę nie pisać do mnie prywatnych wiadomości w sprawie problemów ze sprzętem. Od tego jest forum, a ja czytam wszystkie tematy.

Lista najczęściej zadawanych pytań - https://forum-pl.msi.com/index.php?topic=13785.0

MSI FAE Poland

lukasz.zwirblis

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 7
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Maj 2021, 12:45:32 »

 :( Niestety proba zakonczyla sie porazka.
Stwierdzili ze gdybym bral klawisze na fakture to bylaby szansa na duplikat ... zaproponiowali ponownmy zakup tym razem za jeszcze wyzsza cene hehe 279 zl troche mnie zatkalo jak na zakup w styczniu za 249 zl. Tak czy inaczej szansa juz tylko w kim kto mial taki problem i sie uporal ...
Zapisane

MSI FAE

  • Global Moderator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 6628
  • Technical Support
    • MSI Polska
Odp: Brak polskich znakow na VIGOR GK30
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Maj 2021, 07:00:45 »

Hej,
Znalazłem taką samą klawiaturę i próbowałem zduplikować problem. Nie posunąłem się do jej rozbijania - ale nie potrafiłem "wyłączyć polskich znaków". Reset jak najbardziej działał. Obawiam się, że problem jest mechaniczny - tj uszkodzenie klawiatury.

Pozdrawiam,
Zapisane
Proszę nie pisać do mnie prywatnych wiadomości w sprawie problemów ze sprzętem. Od tego jest forum, a ja czytam wszystkie tematy.

Lista najczęściej zadawanych pytań - https://forum-pl.msi.com/index.php?topic=13785.0

MSI FAE Poland