Autor Wątek: B450 Gaming Plus Max, A-XMP problem  (Przeczytany 322 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ralfi83

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 2
B450 Gaming Plus Max, A-XMP problem
« dnia: 16 Marzec 2020, 10:46:07 »

Witam szanowne grono kolegów i koleżanek.

Moje specyfikacja przętowa:

SilentiumPC Signum SG1X TG RGB (SPC233)

MSI B450 GAMING PLUS MAX

Seagate Barracuda 1 TB 3.5" SATA III (ST1000DM010)

Patriot Viper 4, DDR4, 16 GB,3200MHz, CL16 (PV416G320C6K)

SSD Crucial MX500 500GB SATA3

AMD Ryzen 5 3600 AM4

MSI GeForce GTX 1660 SUPER Gaming X 6GB GDDR6 192bit PCI-e

SilentiumPC Vero M2 Bronze 600 W SPC166

Mój problem polega na tym iż nie mogę włączyć A-XMP. Gdy wciskam ten przycisk w BIOSie nic się nie dzieje, żadne profile się nie włączają. Pamięci mam podkręcone ręcznie na 3200. Może ktoś wie o co chodzi z tym.
Zapisane

Nichrome

  • Administrator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 6522
  • Born to rule!
Odp: B450 Gaming Plus Max, A-XMP problem
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Marzec 2020, 17:04:13 »

Witam

Jak chcesz włączyć A-XMP, to byś musiał przywrócić ustawienia RAM do domyślnych, zapisać, zresetować system i wrócić by włączyć A-XMP. Co w sumie mija się z celem, 3200MHz już masz.
Zapisane


Wszystkie moje posty odzwierciedlają moje zdanie i opinię. Nie pracuję dla MSI.

MSI FAE

  • Global Moderator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 5388
  • Technical Support
    • MSI Polska
Odp: B450 Gaming Plus Max, A-XMP problem
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marzec 2020, 09:22:57 »

Hej,
Ja też nie do końca rozumiem co chcesz osiągnąć - jak chcesz włączyć A-XMP to musisz zrobić to co pisał @Nichrome. Ale po co, skoro już masz pamięci podkręcone? Nie działają poprawnie?

pozdrawiam
Zapisane
Proszę nie pisać do mnie prywatnych wiadomości w sprawie problemów ze sprzętem. Od tego jest forum, a ja czytam wszystkie tematy.

Lista najczęściej zadawanych pytań - https://forum-pl.msi.com/index.php?topic=13785.0

MSI FAE Poland