Autor Wątek: 0% GPU usage  (Przeczytany 585 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukmouton

  • Sierżant
  • **
  • :
  • Wiadomości: 80
0% GPU usage
« dnia: 10 Czerwiec 2019, 17:33:47 »

Witam.
Od około roku na kompie u syna dziwi mnie fakt, że MSI Afterburner pokazuje w OSD 0% zajętości karty graficznej.
Wymieniłem mu starą grafikę ASUS STRIX R9 390X Gaming 8GB na nowszą(lekko słabszą) AORUS RX 580 8GB i efekt ten sam. Nawet Kombustor pokazuje 0% GPU.
Co może być powodem takiego zjawiska ?
Czy jest ktoś w stanie mnie pokierować co mam sprawdzić ?
Dodam, że postawienie nowego systemu/sterowników nie wchodzi w grę ponieważ tą czynność wykonałem.
Czy to może raczej świadczyć o płycie głównej ? Płyta główna to MSI X470 Gaming Plus.
Dodatkowo na AIDA64 są 2 czujniki od temperatury CPU, jedna pokazuje normalne wartości np 40-60 stopni, natomiast ten drugi czujnik zawyża i wskazuje np 90+. ;)
Pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły.
Zapisane
LG24GM77+LG24GM79
MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
AMD Ryzen 9 3900X
NZXT Kraken X62 V2
MSI GTX 1070 Ti Gaming 8GB
Patriot VIPER 2x8GB PC4-28800 3600Mhz
PSU Seasonic 660 Platinium.
SteelSeries Rival 600

Nichrome

  • Administrator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 6591
  • Born to rule!
Odp: 0% GPU usage
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Czerwiec 2019, 17:49:47 »

Witam

Spróbuj innej wersji MSI AB.
Zapisane


Wszystkie moje posty odzwierciedlają moje zdanie i opinię. Nie pracuję dla MSI.

hackerski98

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 13
Odp: 0% GPU usage
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Czerwiec 2019, 21:21:27 »

miałem to samo na rx580 i cofnąłem sterownik do wersji z kwietnia i śmiga
Zapisane