Autor Wątek: @nywhere master MS-8606  (Przeczytany 5816 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cattani

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 7
@nywhere master MS-8606
« dnia: 03 Grudzień 2003, 17:48:17 »

Po instalacji system WinXP nie wykrył karty na płycie
K7N2-V , a po wgraniu sterów zaprogramowano programy TV. Cóż, kiedy brak było fonii. Udało się to
dzięki zaznaczeniu kraju AZERBEJDZAN i zmianie systemu
na PAL_B z ustawionego SECAM_D. Program MSIDVR v.2
Przy każdym uruchomieniu kompa problem był ten sam. Czyli trzeba zmieniać wszystko od nowa z secam na pal.
Wtedy dziął, ale nie można wyłączyć kompa, gdyż uruchamia się od nowa. Po wgraniu ver.3.0 WINDVR
poprawiła się jakość obrazu jednak poprzedni trick już nie działa i nie wszystkie kanały posiadają fonię.
Korzystam z anteny kablowej ASTER. Jak w pierwszym przypadku również nie da się zamknąć systemy z panelu
tylko przez przytrzymanie power na kompie. Mam najnowsze dostępne sterowniki do tej karty oraz WDM
i co tylko. Problem zostaje. W polu znacznika kanałów nie daje się zaznaczyć poza ulubione wyszukanych kanałów. Problem jest aktualny mimo nowego systemy i nowych sterów. Proszę o pomoc jak wyjść z tej systuacji.
Z góry dziekuję.
Zapisane

bogiman

  • Kapitan
  • ***
  • :
  • Wiadomości: 151
    • Hattrick
(Bez tematu)
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudzień 2003, 20:22:59 »

Witam

Zmieniałeś sloty w jakie włożona jest karta?? Masz inne karty na PCI??
Wątpie by był to problem sterownika, choć pewnie można za jego pomocą likwidować usterki. Pytanie czemu nie wykrywa go XP. Albo coś z kartą albo bios płyty. Czasami dochodzi jeszcze konflikt przerwań.
Odpowiedz na moje pytania popatrzymy co dalej z tym się zrobi.
Zapisane
W instrukcji obsługi nigdy nie znajdziemy odpowiedzi na dręczące nas pytania.  ;)

ww

  • Gość
(Bez tematu)
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Styczeń 2004, 23:29:13 »

Rownież mam problemy z MS-8606 i programem WINDVR 2.0. pod XP. Mam wersje uproszczona tunera pod MEGA-PC i takowa plyte. Po instalacji dolaczonych sterownikow jedynym dzwiekim bylo cos w rodzaju nieustajacego "pyk, pyk, pyk" mimo ze obraz byl OK

Problem rozwiazalem w ten sposob ze recznie aktualizuje sterowniki do Tunera, Crossbaru, Audio Capture i Video Capture (tzn nie odpalam z pliku sterownikow setup.exe tylko wyszukuje je w katalogu WDM i aktualizuje). Starowniki oczywiscie sciagam z sieci.

To nie rozwiazuje calkiem problemu bo po dwoch-trzech zmianach kanalow, audio zaczyna trzeszec, ale wtedy zamykam WINVDR i wlaczam od nowa

W WINVDR 3.0 w ogole nie moglm ustawic programow i wszystko calkowicie spowalnialo

Moim zdaniem winne sa niedopracowane sterowniki do audio pod XP dla tego tunera

 ;)
Zapisane