Autor Wątek: kamera  (Przeczytany 4325 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wiezowiec

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 1
kamera
« dnia: 19 Wrzesień 2006, 13:53:48 »

[ Popraw temat - jest niezgodny z Regulaminem - pkt.1. - Lzep, moderator ]
witam
mam kamerke internetowa MSI ale niestety nie mam do nie driverow ani nie wiem co to za model. probowalem wszystkiego co jest do sciagniecia i nic. pisalem maila do MSI Polska ale nie odpowiadaja. prosze o pomoc. ponizej sa fotki.



« Ostatnia zmiana: 09 Grudzień 2006, 18:11:47 wysłana przez Lzep »
Zapisane

Michal

  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 1471
Odp: kamera
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Styczeń 2007, 13:25:35 »

Jest to najprawdopodobniej model 370+ na rynek niemiecki.
http://www.msi-computer.de/produkte/mult_idx_view.php?Prod_id=451
Są tam oczywiście sterowniki do ściągnięcia ale najprawdopodobniej tylko w wersji niemieckiej.
Zapisane
Desktop - Asus P5K Premium | C2D E7200@3600MHz | XP120 + Nidek 120mm 3-rotor | GF 7800GT + Zalman | GoodRam PRO 4x1024MB DDR2 900@1066 | 3 x Seagate | Audigy 2 |  Enermax 465W |  Samsung 2493HM | A lot of other staff with FDD too :)
Mobile - MSI Wind U100-053US + upgrades

Nie ma ludzi nieomylnyc

Agnieszka

  • Gość
MSI kamera 370i
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Luty 2008, 17:06:14 »

Witam serdecznie! ;D
Kupilam kamere MSI 370i i mam maly problem.Po wlaczeniu kamery kolory nie sa taki jak w rzeczywistosci w ustawieniu kolorow mam tylko red i blue. :( A nie mam ggreen,nie wiem dlaczego kolory sa takie nie realistyczne?Prosze o pomoc :'(. Serdecznie pozdrawiam  ;D
Zapisane

witek_p

  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 986
Odp: MSI kamera 370i
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Luty 2008, 17:39:01 »

Daj swoją ;) fotkę to zobaczymy czy coś jest nie tak. Ale generalnie kamerki potrzebują dobrego oświetlenia, przy za słabym kolory będą dość mocno zniekształcone. Pozatym to oświetlenie to najlepiej jakby była żarówka/ halogen ale raczej należy unikać świetlówek.
Zapisane
C2D 8400@4,1GHz | Scythe Mugen | MSI P35 Neo2-FIR | GB GV-R777OC-1GD | 4GB Geil Black Dragon CL4 | VERTEX4 64GB | ST2000DM001 | B7200.7 120 | Samsung SH-S182M | Samsung 226BW | AeroCool PGS VS9 + CFT-560A-12C | Logitech DFP

Agnieszka

  • Gość
Odp: kamera
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Luty 2008, 18:37:21 »

Witam dziekuje bedzie to tym swiatlem ale mam nowy problem jak wylacze komputer i ponownie go wlacze to nie moge spuscic kamery  :'( Zdjecie bym Ci poslala ale nie wiem jak :'(

« Ostatnia zmiana: 19 Luty 2008, 20:22:44 wysłana przez Lzep »
Zapisane

witek_p

  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 986
Odp: kamera
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Luty 2008, 19:11:19 »

No serio, ja też trochę nie kumam, tzn co, światło pomogło na kolory ? Gdzie nie możesz spuścić tej kamery ? Znaczy się włączyć ? Czy odpiecie jej od USB i podpięcie coś daje ?
Zapisane
C2D 8400@4,1GHz | Scythe Mugen | MSI P35 Neo2-FIR | GB GV-R777OC-1GD | 4GB Geil Black Dragon CL4 | VERTEX4 64GB | ST2000DM001 | B7200.7 120 | Samsung SH-S182M | Samsung 226BW | AeroCool PGS VS9 + CFT-560A-12C | Logitech DFP

Agnieszka

  • Gość
Odp: kamera
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Luty 2008, 19:31:27 »

kolory sa juz lepsze jak mam zapalona lampke przy kompie a nie idzie mi wlaczyc kamery po ponownym uruchomieniu kompa.Wyskakuje mi This graph cannot previw.Wiem ze masz to zemna ciezkie tak mi caly czas odpowiadac :(
Zapisane

witek_p

  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 986
Odp: kamera
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Luty 2008, 19:05:44 »

Aaaa teraz zauważyłem że Ty z "cz" nadajesz, dlatego nie kumałem :)

1. Jaki system ? Win98/ WinXP SP1 / WinXP SP2/ linux / Vista - i ilo bitowy (32/64) ?
2. Jaka płyta główna w komputerze - typ/ producent / cokolwiek o niej wiesz, najlepiej przepisać z jakiegoś programu diagnostycznego jak CPU-Z http://www.cpuid.com/download/cpuz_144.zip (najlepiej wstaw screeny z tego programu na jakiś serwer ze zdjęciami)
3. Czy oprócz systemu zainstalowałaś sterowniki do płyty głównej (chipsetu) ?

Jeżeli odpowiesz po kolei na te pytania zastanowimy się co dalej.
Zapisane
C2D 8400@4,1GHz | Scythe Mugen | MSI P35 Neo2-FIR | GB GV-R777OC-1GD | 4GB Geil Black Dragon CL4 | VERTEX4 64GB | ST2000DM001 | B7200.7 120 | Samsung SH-S182M | Samsung 226BW | AeroCool PGS VS9 + CFT-560A-12C | Logitech DFP

Lzep

  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 3244
Odp: kamera
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Luty 2008, 20:26:08 »

Sorry, za poprzednie uwagi (usunąłem !) - teraz i ja się zorientowałem, że @Agnieszka pisze do nas z Czech, więc możesz sobie pisać spokojnie w dowolnym języku - już się nie będę czepiał  ;D
Pozdr.  :)
Zapisane
MSI KT4AV, Athlon XP 2400+@2700+(2.2GHz, 176x12.5, 1.675V), Spire FRII, 2x512MB PC3500 Kingston HyperX(2-2-2-6-1T), 40GB IDE +(80+200) GB SATA, GB-ATI R9550, TV Medion (Ph SAA7134 HL), Chieftec 360-302-DF, WIN2K PL/SP4
----------------------------
Your Time Is Gonna Come ...

Agnieszka

  • Gość
Odp: kamera
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Luty 2008, 13:42:29 »

Witam! Problem wyzeszylam tym ze poszlam oddac kamere.Bardzo Ci dziekuje za pomoc  :-* i goraco pozdrawienia dla Ciebie i LZEPA;)
Zapisane

witek_p

  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 986
Odp: kamera
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Luty 2008, 14:53:46 »

A ja myślę że problemu nie rozwiązałaś, bo obawiam się że to problem systemu+sterowników. Kupisz inną kamerę i do nas wrócisz :D

Pozdrawiam
Zapisane
C2D 8400@4,1GHz | Scythe Mugen | MSI P35 Neo2-FIR | GB GV-R777OC-1GD | 4GB Geil Black Dragon CL4 | VERTEX4 64GB | ST2000DM001 | B7200.7 120 | Samsung SH-S182M | Samsung 226BW | AeroCool PGS VS9 + CFT-560A-12C | Logitech DFP

Agnieszka

  • Gość
Odp: kamera
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Luty 2008, 15:53:46 »

Ja sie nie znam na komputerach :-[ ale jak mowisz ze to moze byc problem systemu+sterownikow.Ale mi glupio ze tak malo wiem :-[.
Poprosze Cie wiec o pomoc :)
1.Xp ale nie wiem czy to 1 czy 2 .
2.processor
  intel celeron 330
  prescott
  socket 478m PGA
czy to wystarczy?
3.Nie nigdy nie instalowalam sterownikow.
Kurnia nawet nie wiesz jak mi jest.
Zapisane

Macius

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 1
Odp: kamera
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Wrzesień 2008, 11:25:27 »

Witam serdecznie. Tez kupiłem sobie Msi star cam 370i, i po zainstalowaniu pojawil sie taki problem ze obraz widac w prostym programie AMCap oraz w skype ale niestety w programie MyGuard Live który jest dodany do samej kamerki nic kompletnie nie widać - tylko Czarne okno  :(    dodam ze program ten jest dosyć ciekawy i kamerkę wykrył automatycznie. 
W czym może być problem???
Zapisane