Autor Wątek: tv@nywhere nie działa dzwiek  (Przeczytany 3572 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mlesnik

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 2
tv@nywhere nie działa dzwiek
« dnia: 20 Sierpień 2006, 21:50:59 »

witajcie
mam taki problem zakupiłem tuner tv@nywhere plus podłączyłem zainstalowałem stery ale nie mam dzwięku nic a nic ani na radiu ani na tv (obraz jest) szukałem sam rozwiązania i juz nie mam żadnych pomysłów, moje próby to: inny slot, deinstalacja DIRECTx9c na taki jaki mam na płytce od sterów, bawiłem sie troche ustawieniami karty muzycznej ale nic nie pomaga.
Moja płyta głowna MSI 865 PE Neo3 (myślałem ze jak kupię tej samej firmy to nie bedzie problemów)
wiec jeśli ktoś ma jakieś pomysły to proszę o odp.
PS czy myślicie że zamian na win98 coś pomoże??
Pozdro

[Dzięki za poprawki - już trochę lepiej to wygląda - Lzep]
« Ostatnia zmiana: 18 Wrzesień 2006, 00:27:07 wysłana przez Lzep »
Zapisane

ozzi

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 2
Odp: tv@nywhere nie działa dzwiek
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Wrzesień 2006, 02:30:22 »

Mam ten sam problem pomocy  POMOCY 

PILNE

[Poprawiłem co nieco - cytat całego posta był  zupełnie niepotrzebny. Usunąłem maila - odpowiadamy tylko na Forum - maila możesz wstawić do profilu - Lzep, moderator]
« Ostatnia zmiana: 18 Wrzesień 2006, 00:24:06 wysłana przez Lzep »
Zapisane

ozzi

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 2
Odp: tv@nywhere nie działa dzwiek
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Wrzesień 2006, 18:48:41 »

[Usunąłem po raz drugi cytat pierwszego posta. Odpowiadamy przez klawisz "Odpowiedz" na dole ostatniego posta - Lzep, moderator]

Kolego wiem na czym polega problem.....  tuner i sterowniki sa OK

Wina jest po stronie plyty glownej a dokladniej nie masz wejscia do k.muzyczen.od strony zew .. kabel ( 4 in 1 AV-Cable x 1 ) 


ktory masz w komplecie posiada wyjscie malego jacka a on powinien byc podlaczony pod klarte muzyczna

(to on przesylka z tunera do karty m.  audio  )  


 na starym kompie dziala bez problemu bo mam takie wejscie 

ale na nowym musze wymienic plyte glowna.....aby posdala takie wejcie. 

KARTA dziala 100%  super
« Ostatnia zmiana: 18 Wrzesień 2006, 00:28:45 wysłana przez Lzep »
Zapisane

mlesnik

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 2
Odp: tv@nywhere nie działa dzwiek
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Wrzesień 2006, 12:10:18 »

tak jak napisał koega wyżej trzeba podłączyć ten zaznaczony kabelek do tunera i do karty muzycznej, wejscie u mnie koloru niebieskiego, ale może byc różnie więc trzeba popróbować, tylko jedno mnie zastanawia dlaczego nie jest jasno napisane w instrukcji że trzeba to podłączyć.
-= wielkie dzieki dla OZZI który znalazł przyczynę braku dzwięku =-
uważam wątek za zakończony
Zapisane