Autor Wątek: MSI 970 GAMING MOTHERBOARD ethernet problem  (Przeczytany 1458 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kissmybolt

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 3
MSI 970 GAMING MOTHERBOARD ethernet problem
« dnia: 24 Październik 2016, 11:07:51 »

Witam, mam problem z płyta głowna msi 970 gaming. Problemem jest to, że płyta nie czyta kabla internetowego. Sprawdzałem sterowniki stare i nowe ale to nic nie zmieniło, próbowałem również zmiane sterownika killer e2200 na qualcomm atheros ar8161 ale to również nie pomogło w rozwiązaniu problemu.
Zapisane

Nichrome

  • Administrator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 6607
  • Born to rule!
Odp: MSI 970 GAMING MOTHERBOARD ethernet problem
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Październik 2016, 13:31:08 »

Witaj

Jakieś informacje (wykrzykniki) w Menedżerze Urządzeń na ten temat?
Próbowałeś może wyczyścić CMOS?
Sprawdź w BIOSie czy LAN jest włączony.
Zapisane


Wszystkie moje posty odzwierciedlają moje zdanie i opinię. Nie pracuję dla MSI.

kissmybolt

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 3
Odp: MSI 970 GAMING MOTHERBOARD ethernet problem
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Październik 2016, 15:31:41 »

CMOS wyczyszczony nic nie pomogło, w menedżerze urządzeń nie ma żadnych wykrzykników, w biosie wszystko włączone
Zapisane

Nichrome

  • Administrator
  • Generał
  • *****
  • :
  • Wiadomości: 6607
  • Born to rule!
Odp: MSI 970 GAMING MOTHERBOARD ethernet problem
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Październik 2016, 18:23:01 »

Możliwe że port padł.
Działał wcześniej?
Próbowałeś może inny kabel?
Zapisane


Wszystkie moje posty odzwierciedlają moje zdanie i opinię. Nie pracuję dla MSI.

kissmybolt

  • Szeregowiec
  • *
  • :
  • Wiadomości: 3
Odp: MSI 970 GAMING MOTHERBOARD ethernet problem
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Październik 2016, 14:43:57 »

Plyta nowa, port dziala ale jest jeden problem ktorego nie moge pojac.. internet dziala tylko jesli kabel idzie prosto z routera do komputera natomiast kiedy uzywam gniazda (gniazdo jest w 100% sprawne bo dzialaja na nim 2 laptopy) to nie komputer nie moze sie polaczyc z kablem (identifying, enabled, unplugged cabel) dodatkowo podlaczajac do gniazda z tylu komputera nie swieci sie zadna dioda, tylko w momencie "szukania" miga przez chwile na zolto.
Zapisane