tv@nywhere nie działa dzwiek

Status
Not open for further replies.

mlesnik

New member
Joined
Aug 20, 2006
Messages
2
witajcie
mam taki problem zakupiłem tuner tv@nywhere plus podłączyłem zainstalowałem stery ale nie mam dzwięku nic a nic ani na radiu ani na tv (obraz jest) szukałem sam rozwiązania i juz nie mam żadnych pomysłów, moje próby to: inny slot, deinstalacja DIRECTx9c na taki jaki mam na płytce od sterów, bawiłem sie troche ustawieniami karty muzycznej ale nic nie pomaga.
Moja płyta głowna MSI 865 PE Neo3 (myślałem ze jak kupię tej samej firmy to nie bedzie problemów)
wiec jeśli ktoś ma jakieś pomysły to proszę o odp.
PS czy myślicie że zamian na win98 coś pomoże??
Pozdro

[Dzięki za poprawki - już trochę lepiej to wygląda - Lzep]
 

ozzi

New member
Joined
Sep 14, 2006
Messages
2
Mam ten sam problem pomocy  POMOCY 

PILNE

[Poprawiłem co nieco - cytat całego posta był  zupełnie niepotrzebny. Usunąłem maila - odpowiadamy tylko na Forum - maila możesz wstawić do profilu - Lzep, moderator]
 

ozzi

New member
Joined
Sep 14, 2006
Messages
2
[Usunąłem po raz drugi cytat pierwszego posta. Odpowiadamy przez klawisz "Odpowiedz" na dole ostatniego posta - Lzep, moderator]

Kolego wiem na czym polega problem.....  tuner i sterowniki sa OK

Wina jest po stronie plyty glownej a dokladniej nie masz wejscia do k.muzyczen.od strony zew .. kabel ( 4 in 1 AV-Cable x 1 ) 


ktory masz w komplecie posiada wyjscie malego jacka a on powinien byc podlaczony pod klarte muzyczna

(to on przesylka z tunera do karty m.  audio  )  


na starym kompie dziala bez problemu bo mam takie wejscie 

ale na nowym musze wymienic plyte glowna.....aby posdala takie wejcie. 

KARTA dziala 100%  super
 

mlesnik

New member
Joined
Aug 20, 2006
Messages
2
tak jak napisał koega wyżej trzeba podłączyć ten zaznaczony kabelek do tunera i do karty muzycznej, wejscie u mnie koloru niebieskiego, ale może byc różnie więc trzeba popróbować, tylko jedno mnie zastanawia dlaczego nie jest jasno napisane w instrukcji że trzeba to podłączyć.
-= wielkie dzieki dla OZZI który znalazł przyczynę braku dzwięku =-
uważam wątek za zakończony
 
Status
Not open for further replies.
Top