Sugestie i uwagi

Michal

New member
Joined
Jan 4, 2007
Messages
1,471
Ponieważ w sekcji "Informacje o Forum i nowościach" użytkonicy nie mają możliwości ani odpowiadania na posty ani zakładania nowych wątków - może należało by stworzyć nową sekcję która by temu służyła.
Chyba że w tym celu ma służyć sekcja "Anything Under The Sun" :)
Ostatnia prośba o uwagi odnośnie nowego Design pozostanie bez echa albo toczyć się będzie w oparciu o PM a to najgorsze co może spotkać dobrze prosperujące Forum.

Prośba do administratorów o wypowiedź w tej kwestii lub od razu podjęcie stosownych działań.
 

Lzep

New member
Joined
Aug 27, 2003
Messages
3,244
Coś nie bardzo działa to "nowe forum" ?  Pisałem już na PW do webmastera o Koszu, teraz więcej szczegółów.
Założyłem nowy wątek Test1 w "AMD Athlon & Sempron - Socket A" i na próbę go usuwam :
"Usuń" -> komunikat "Wystąpił błąd!
Struktura działów uszkodzona: nie można znaleźć działu nadrzędnego "
-------------
Po "odświerz" nie ma już posta, ale nie ma go też w Koszu ? To gdzie poszedł ???
Za to w nagłówku "AMD Athlon & Sempron - Socket A" jest nadal Test1, ale po wejściu do działu nie ma go !.
Coś tu jest nie tak ?
-------------
Nie ma już tekstu wstępnego :
"Aktualności: UWAGA! Prosimy o zapoznanie się z poniższymi nowymi regułami forum oraz stosowanie się do nich.
1. Każdy nowy wątek MUSI rozpoczynać się nazwą produktu  np. "K8N SLI-FI - problem z SATA" - (nie dotyczy działu "Nowości Forum oraz pozostałe informacje")
2. W wątkach dotyczących problemów z produktami, POWINNA znaleźć się pełna konfiguracja sprzętowa, której problem dotyczy.
Wątki, w których nie zastosowano powyższych reguł, będą usuwane.
3. "Last but not least": na Forum obowiązują zasady kultury osobistej, co oznacza, że wszelkie posty zawierające sformułowania obraźliwe, lub za daleko posunięte "wycieczki osobiste" nie będą tolerowane. Co więcej, ci użytkownicy, którzy będą szczególnie aktywni na tym polu, mogą się spodziewać USUNIĘCIA."
Ja go widzę tylko w dziale "Kosz" ???
-----
Statystyki forum - nie ma linku, działa kliknięcie na ikonkę obok ?
--------------
A tak ogólnie - to jakieś takie strasznie "blade" to forum ? Nie można by tego jakoś bardziej uwydatnić ? Trudno dojrzeć nowe posty, w dodatku zamiast ikony to jest jakiś krzyżyk w kwadraciku ?
W sumie to niezbyt ciekawie - jestem co nie co zniesmaczony  :mad:
Pozdr.  :)
 

Michal

New member
Joined
Jan 4, 2007
Messages
1,471
Tak głębokich testów jak ty Lzep nie robiłem - może dlatego że nigdy ne miałem takich uprawnień :)
Statystyk nie ma - to prawda, to zauważyłem.
Co do kolorystyki - może być, jest w miarę czytelna, jedyne co trzeba by zmienić to ikony - one są beznadziejne i na 100% nieczytelne. Sam tekst, nagłówki, przyciski - jest OK.
 

Lzep

New member
Joined
Aug 27, 2003
Messages
3,244
Tego tekstu :
Aktualności: UWAGA! Prosimy o zapoznanie się z poniższymi nowymi regułami forum oraz stosowanie się do nich.
1. Każdy nowy wątek MUSI rozpoczynać się nazwą produktu  np. "K8N SLI-FI - problem z SATA" - (nie dotyczy działu "Nowości Forum oraz pozostałe informacje")
2. W wątkach dotyczących problemów z produktami, POWINNA znaleźć się pełna konfiguracja sprzętowa, której problem dotyczy.
Wątki, w których nie zastosowano powyższych reguł, będą usuwane.
3. "Last but not least": na Forum obowiązują zasady kultury osobistej, co oznacza, że wszelkie posty zawierające sformułowania obraźliwe, lub za daleko posunięte "wycieczki osobiste" nie będą tolerowane. Co więcej, ci użytkownicy, którzy będą szczególnie aktywni na tym polu, mogą się spodziewać USUNIĘCIA.
nie ma już nigdzie - w Koszu też go nie widzę ? Zresztą gdyby nawet tam był, to po co ? Userzy tam nie zagladają, bo nie mogą  ;D. Dobrze chociaż, że w końcu jest "POMOC" po polsku, bo to był niezły obciach ! A co z Regulaminem ? Mój "tymczasowy" egzystuje nadal od prawie 3 lat - ale mało kto go zna, więc muszę ciągle przypominać i linkować !
Pozdr.  :)
 

Michal

New member
Joined
Jan 4, 2007
Messages
1,471
Lzep - wiesz co mne martwi - chyba coś się pokopało adminowi bo wyglada na to że forum ma blokadę i nie można zakładać nowych wątków jak sie nie ma uprawnień moderatora :(
Jeśli masz konto testowe bez uprawnień - sprawdź to. Mi się już nie chce, ręce opadają - wprowadzić zmiany tuż przed weekendem :(
 

Lzep

New member
Joined
Aug 27, 2003
Messages
3,244
wyglada na to że forum ma blokadę i nie można zakładać nowych wątków jak sie nie ma uprawnień moderatora
No nie wiem - ale jak wszedłem przed chwilą, to jest 5 nowych postów, czyli przynajmniej posty można wstawiać !
Jeśli masz konto testowe bez uprawnień - sprawdź to.
Nie mam takiego konta - no ale to Ty jesteś "Super Moderator" i nie masz  ;D ?
Coś z userami też cienko - od dwóch dni żadnego nowego - a ostatnio rejestrowało się ponad 20 osób dziennie ?
Pozdr.

PS.
Nowe wątki też są - np. w dziale Socket A
Lzep
 

webmaster

Administrator
Joined
Jun 7, 2005
Messages
31
Odnośnie rejestracji użytkowników, to już działa. Problem związany był z upgradem plików rejestracyjnych, trzeba było dodać kilka linijek kodu, żeby zaczęło to działać poprawnie. Został też zmieniony sposób rejestracji. Dziękuję za uwagi. W miarę możliwości spróbujemy dodać jeszcze kilka ulepszeń.
 

MSI

Administrator
Joined
Sep 4, 2008
Messages
1,972
Postuluje za wprowadzeniem szybkiej odpowiedzi ;)
 

Lzep

New member
Joined
Aug 27, 2003
Messages
3,244
Kolejny test usuwania postów :
Zakładam w dziale "AMD Athlon & Sempron - Socket A" nowy wątek Test 22.
Usuwam go i dostaje komunikat :
Wystąpił błąd!
Struktura działów uszkodzona: nie można znaleźć działu nadrzędnego 
Po powrocie na stronę widać jak na obrazku :

Kosz.jpg
że post Test 22 nadal figuruje jako ostatnio wstawiony post, ale po kliknięciu na niego dostaje komunikat :
Wystąpił błąd!
Wątek lub dział, którego szukasz nie istnieje albo nie masz do niego dostępu. 
Oczywiście w Koszu tego wątku nie ma, jak również w dziale po wejściu do niego !
Polecam ten problem do rozwiązania - jest dość istotny !
Lzep

PS.
Nadal jest problem na dole :
Statystyki forum
wątkach,: 2982, Wiadomości: 14731, użytkowników: 7037,
Najnowszy użytkownik: matezielonomi
Brak linku do wejścia na "Statystyki forum", no i ten fragment :
wątkach,: 2982
jakiś dziwny, powinno być Wątków: 2982.
Lzep
 

witek_p

New member
Joined
Apr 23, 2003
Messages
986
Kurcze czytelność ikon jest beznadziejna, z tym by się coś przydało zrobić.
Genralnie stary design podobął mi sie 100x bardziej, ale jak z jakichś wzgledów nie może być to przynajmniej poprawcie "czytelność" bo po wejściu nawet mi się nie chce nigdzie klikać.
 

Lzep

New member
Joined
Aug 27, 2003
Messages
3,244
No to kolejna uwaga - brakuje mi bardzo opcji "Ostatnio wysłane wiadomości" , czy jakoś podobnie ? Było takie coś na dole strony - można było szybko przeglądnąć wszystkie ostatnie nowości.
 

Lzep

New member
Joined
Aug 27, 2003
Messages
3,244
Przecież to nie jest to samo ! Jak wszystkie przejrzę i nowe się nie pojawią, to nic tam nie będzie - a przecież jakieś ostatnie były ? Coś kiepsko kombinujesz  ;D

PS.
Linki są niewidoczne - trzeba im zmienić kolor !
 
Top