problem z klawiatura

alcatraz1289

New member
Joined
Feb 17, 2018
Messages
5
Witam wszystkich. Otóż występuje pewien problem z klawiatura MSI DS4200, mianowicie podczas włączania komputera ona się włącza i świeci, potem gaśnie i odmawia posłuszeństwa. Gdy odłączam i podłączam świeci przez 5 sekund i gaśnie. W menedżerze urządzeń pokazuje ja jako nieznane urządzenie. Czy ktoś wie w czym może tkwić problem? z góry dziękuje i pozdrawiam.
 

Nichrome

Administrator
Joined
Jun 15, 2015
Messages
6,755
Witam

Próbowałeś może podłączyć pod inny port USB? Inny komputer/laptop?
 

alcatraz1289

New member
Joined
Feb 17, 2018
Messages
5
Podlaczenie pod inne porty nic nie daje, natomiast gdy podlaczylem klawiature pod laptopa ,wszystko dziala bez zarzutu.
 

Nichrome

Administrator
Joined
Jun 15, 2015
Messages
6,755
Nic mi to nie mówi. Jaka płyta główna dokładnie? Ewentualnie jaki dokładnie to PC jeżeli jest od MSI?
 

alcatraz1289

New member
Joined
Feb 17, 2018
Messages
5
https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/komputer-stacjonarny-msi-infinite-7rb-035eu-i5-7400-8gb-1tb-gtx1050-w10 dokładnie ten komputer. Jeszcze dodam, że klawiatura gdy ją podłączam jest pokazywana w menedzerze urządzeń jako nieznane urządzenie. Odinstalowanie sterowników i ponowna instalacja nic nie daje. Również próbowałem podłączyć inną, starszą klawiaturę na usb i jest podobnie. Szukałem nawet odpowiednich sterowników do tej klawiatury i nie ma absolutnie nic...
 

alcatraz1289

New member
Joined
Feb 17, 2018
Messages
5
załączam screen menedżera. tak pokazuje mi klawiaturę. reinstalacja nie daje nic, działa tylko podczas uruchomienia przez chwile, i podczas wyboru opcji trybu awaryjnego, przywrócenia ustawień .
 

Attachments

  • Bez tytułu.png
    Bez tytułu.png
    36.5 KB · Views: 2

Nichrome

Administrator
Joined
Jun 15, 2015
Messages
6,755
W BIOSie działa normalnie?

alcatraz1289 said:
włączania komputera ona się włącza i świeci, potem gaśnie i odmawia posłuszeństwa.
Odmawia posłuszeństwa, tzn nie chce się świecić, czy też nie działają przyciski?
Spróbuj przywrócić BIOS do ustawień domyślnych (F6-Enter-F10-Enter). Może jakieś ustawienie w BIOS namieszało z USB.
 
Top