MSI Polska - Forum

All-in-One / Desktop PC => MSI All In One / Desktop PC => Wątek zaczęty przez: stachumail w 31 Grudzień 2012, 11:31:13

Tytuł: AIO MSI 2410, Symbol producenta AE2410-075PL - pare pytań nowego użytkownika :)
Wiadomość wysłana przez: stachumail w 31 Grudzień 2012, 11:31:13
Witam,
od tygodnia jestem użytkownikiem komputera AIO MSI 2410. Kupiłem go bez systemu i sam wgrałem win7 64bit. Nie jestem jakimś znawcą w tym temacie dlatego mam parę pytań. czy ktos moze mi odpowiedziec na nie:
1. gdzie mogę znaleść jakieś aplikacje/gry dostosowane do ekranu dotykowego?
2. czy jest mozliwość dokupienia pilota?
3. w sklepie msi znalazłem tylko jeden rodzaj karty tv, czy ona  jest dostosowana do mojego modelu?
4. czy ta karta spowoduje, że bede mógł korzystać z naziemnej telewizji cyfrowej?
5. jeżeli zechce kiedyś w przyszłości zmodernizowac sprzęt (np. wymienić procesor, kartę graficzną albo dadać kość ram) czy jest to możliwe w tego typu sprzecię?

Dane sprzętu:
Symbol producenta AE2410-075PL
Nazwa produktu MSI AIO AE2410 23,6'' Touch B960 1x4GB 500GB DVDRW GT540 DOS


Z góry dzięki za odpowiedzi!

[ Temat był nieprawidłowy, poprawiłem -> Regulamin (http://forum-pl.msi.com/index.php?topic=4869.0), pkt.IV.3. Po za tym tu się pisze po polsku, pkt.IV.8 - Lzep ]
Tytuł: Odp: AIO MSI 2410, Symbol producenta AE2410-075PL - pare pytań nowego użytkownika :)
Wiadomość wysłana przez: MSI FAE w 04 Styczeń 2013, 13:49:20
1. gdzie mogę znaleść jakieś aplikacje/gry dostosowane do ekranu dotykowego?
AD.1 Sterowniki możnqa pobrać ze strony MSI : http://www.msi.com/product/aio/Wind-Top-AE2410.html#/?div=Driver&os=Win7%2064
2. czy jest mozliwość dokupienia pilota?
AD.2 Symbol pilota  RC118 lub RC1462801/01B
3. w sklepie msi znalazłem tylko jeden rodzaj karty tv, czy ona  jest dostosowana do mojego modelu?
AD.3 Tuner TV pasuje do tego typu modelu
4. czy ta karta spowoduje, że bede mógł korzystać z naziemnej telewizji cyfrowej?
AD.4 Tak, jest to tuner hybrydowy
5. jeżeli zechce kiedyś w przyszłości zmodernizowac sprzęt (np. wymienić procesor, kartę graficzną albo dadać kość ram) czy jest to możliwe w tego typu sprzecię? Można zmodernizować tego typu sprzęt dodając pamięć , zmieniając dysk lub procesor