MSI Polska - Forum

Płyty główne => Płyty archiwalne => Wątek zaczęty przez: Robert76 w 19 Sierpień 2003, 16:18:15

Tytuł: MSI 645E Max2
Wiadomość wysłana przez: Robert76 w 19 Sierpień 2003, 16:18:15
Zainstalowałem sobie MSI 645E Max2, P4 2,2, WD 80 Gb. Sam doszedłem żeby zdjąć zworkę z dysku (dziś znalazłem taką radę na FAQu). Ale mimo to komputerek nie działa elegancko.
    Zaraz po włączeniu słychać "pliknięcie", potem normalnie po zliczeniu ramu i dysków "pikniecie".
   Czy to normalne w MSI że tak "plika"?
Potem podczas pracy co jakiś czas dalej "plika".

Co to znaczy? Osobiście nigdy się z czymś takim nie spotkałem.

   Miałem kłopoty z instalacją systemu. System jest nie stabilny. Zawiesza się i resetuje.
   System wstaje w pół godziny gdy zmęczy się samoczynnym restartem podczas odpalania XPka.
Tytuł:
Wiadomość wysłana przez: kjo w 19 Sierpień 2003, 16:35:56
Pliknięcie ? Wyświetla ci się coś na D-Braket ? U mnie pika podczas uruchamiania Windy

Spróbuj pobawić się z włączaniem/wyłączaniem funkcji S.M.A.R.T. w biosie,
Tytuł:
Wiadomość wysłana przez: witek_p w 19 Sierpień 2003, 17:05:59
Jeżeli nie pomoże to co pisze kjo to może spróbuj zaktualizować bios.
Pozdr.
Tytuł:
Wiadomość wysłana przez: bogiman w 22 Sierpień 2003, 07:54:56
2 piknięcia są normalne na niektórych płytach. Jeśli D-Bracket wyświetla 4 zielone diody to spróbuj zmienić kość pamięci bo to jest najczęstrza przyczyna nie stabilności, chyba że jest za ostro ustawiona w BIOS. Może masz jakieś dodatkowe urządzenie które powoduje konflikt??