MSI Polska - Forum

Płyty główne => Płyty archiwalne => Wątek zaczęty przez: abc w 26 Listopad 2007, 19:33:12

Tytuł: KT3 Ultra2 - jak podłączyć przednie porty USB
Wiadomość wysłana przez: abc w 26 Listopad 2007, 19:33:12
Mam płytę KT3 Ultra2 i chciałbym podłączyć do niej przednie porty usb jednak oznaczenia w instrukcji różnią się od tych na wtyczkach

W instrukcji do płyty mam następujące oznaczenia:

JUSB 2/3 Pin Definition         
PIN   SIGNAL   PIN   SIGNAL
1   USBPWR    2   USBPWR
3   USBP2-     4   USBP3-
5   USBP2+     6   USBP3+
7   GND      8   GND
9   NC      10   USBOC

Natomiast wtyczki na kablach mają oznaczenia
Na jednym: 1 +5V; 1 D-; 1 D+; 1 GROUND
A na drugim: 2 +5V; 2 D-; 2 D+; 2 GROUND; 2 SHIELC

Proszę o odpowiedź, które wtyczki odpowiadają którym oznaczeniom z instrukcji oraz czy te kable mają być podpięte do gniazda JUSB2 czy JUSB3.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

[ Chyba chcesz mieć problemy już na początek ? - przeniosłem wątek do właściwego działu - przecież to jest płyta na SocketA !. Zaglądnij na górę strony - tam pisze , co ma być w temacie - Lzep, moderator ]
Tytuł: Odp: Jak podłączyć przednie porty USB
Wiadomość wysłana przez: _dl_ w 27 Listopad 2007, 07:39:26
USBPWR > +5V
USBP- > D-
USBP+ > D+
GND > GROUND

ShielC może zostać nie podłączony albo USBOC.

JUSB2 i JUSB3 są identyczne nie ważne gdzie zostanie podpięty przedni panel.
Tytuł: Odp: KT3 Ultra2 - jak podłączyć przednie porty USB
Wiadomość wysłana przez: abc w 27 Listopad 2007, 19:17:19
Po pierwsze.
Przepraszam za zamieszczenie posta w złym miejscu. Wynikło ło to z ignorancji a nie złej woli i postaram się więcej nie popełniać takich gaf.

Po drugie
Dziękuję za informację _dl_

[ Wszystko fajnie, ale tematu nie poprawiłeś !. Ok, za pierwszym razem zrobię to za Ciebie ( w temacie musi być nazwa produktu ! ) - Lzep ]
Tytuł: Odp: KT3 Ultra2 - jak podłączyć przednie porty USB
Wiadomość wysłana przez: abc w 28 Listopad 2007, 19:16:27
Przepraszam jeszcze raz i dzięki za pouczenie pewnie przyda mi się na przyszłość.
Porty podłączyłem i wszystko działa ok.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Dla mnie wątek jest zamknięty.
Pozdrawiam.