MSI Polska - Forum

Barebone, odtwarzacze MP3 oraz pozostałe produkty MSI => Pozostałe produkty MSI => Wątek zaczęty przez: qosmio w 12 Czerwiec 2007, 17:47:46

Tytuł: MSI RG60G
Wiadomość wysłana przez: qosmio w 12 Czerwiec 2007, 17:47:46
Witam
Mam problem z bezprzewodowym internetem z mojego routera. Polaczony kablem pracuje narmalnie, ale bezprzewodowo popracuje ok 3 min. i sie rozlacza. Czy router wymaga jakis specjalnych ustawien ? (jestem amatorem).
pozdrowka
Tytuł: Odp: MSI RG60G
Wiadomość wysłana przez: Michal w 13 Czerwiec 2007, 07:07:39
Napisz coś wiecej na temat konfiguracji jaką masz - Jaki dostawca internetu, jak to masz ustawione, jaki klient (karta sieciowa, lap czy stacjonarny, w jakiej odległości pracuje, jaki system itd.)
Tytuł: Odp: MSI RG60G
Wiadomość wysłana przez: qosmio w 13 Czerwiec 2007, 21:10:17
Witam
Internet mam od Virgin (akcja rozgrywa sie w Birmingham U.K.)
Komputer jest przenosny - toshiba qosmio F20 z systemem xp media center, odleglosc - zrywa polaczenie nawet 3 m od routera, ustawienia wprowadzilem tylko takie jakie sa w instukcji obslugi - dynamiczny adres IP i wans mac address.
pozdrawiam
bardzo dziekuje za zainteresowanie.
Tytuł: Odp: MSI RG60G
Wiadomość wysłana przez: Michal w 14 Czerwiec 2007, 07:08:35
Jaka jest siła sygnału w momencie zrywania połączenia - sprawdż to w oprogramowaniu karty sieciowej.
Uzywasz wbudowanego w win XP oprogramowania do WiFi czy może czegoś dedykowanego przez producenta karty/laptopa?
Jakieś szyfrowania/hasłowania (WEP/WPA)?
Czy sprawdzałeś to z innym laptopem?