MSI Polska - Forum

MSI GAMING => Monitory, AIO i Desktop z serii GAMING => Wątek zaczęty przez: nigel10 w 20 Listopad 2019, 17:19:47

Tytuł: POMOC 1060 6gb
Wiadomość wysłana przez: nigel10 w 20 Listopad 2019, 17:19:47
Witam wczoraj odebrałem komputer z naprawy gwarancyjnej gdzie był wgrany nowy system i naprawa karty graficznej
Mój problem tkwi w tym że komputer nie wykrywa mi karty graficznej ani żadnych sterowników do nich
Tytuł: Odp: POMOC 1060 6gb
Wiadomość wysłana przez: Nichrome w 20 Listopad 2019, 20:34:04
Witam

Jaka karta graficzna? Jaka naprawa gwarancyjna? Jaki komputer? Przecież na odległość 1000km nie wywróżę jakiego sprzętu używasz  ::)
Przeczytaj proszę wątek: https://forum-pl.msi.com/index.php?topic=814.msg33586#msg33586
Tytuł: Odp: POMOC 1060 6gb
Wiadomość wysłana przez: nigel10 w 20 Listopad 2019, 22:15:24
Komputer Nightblade 3 VR7RC-008EU-B5740010668G1T012S10MA
karta graficzna gtx 1060gb

Po prostu dałem komputer na gwarancje bo mi się obraz w grach popsuł
w opisie naprawy napisali wymiana karty graficznej
dostałem komputer i patrze ze nie mam sterowników do karty graficznej za każdym razem co chce zainstalować wyskakuje mi błąd sterownik graficzny nie jest zgodny z ta wersja systemu
próbowałem już wszystkiego aktualizacje Windowsa  tez zrobiłem i nie pomogło nic
Tytuł: Odp: POMOC 1060 6gb
Wiadomość wysłana przez: Nichrome w 21 Listopad 2019, 18:42:45
Zainstaluj Windows'a na świeżo, i jeżeli dalej nie ruszy, to będziesz musiał znowu reklamować.
Tytuł: Odp: POMOC 1060 6gb
Wiadomość wysłana przez: keiytom w 21 Listopad 2019, 19:03:39
A jaką masz obecnie wersję Windowsa? najnowsza wersja to 1909 a obecne sterowniki grafiki nie obsługują o ile się nie mylę wersji poniżej 1803. Jeśli masz jakaś niższą i WU nie wykrywa aktualizacji to tak jak Nichrome napisał będziesz musiał zainstalować Win od nowa.
Tytuł: Odp: POMOC 1060 6gb
Wiadomość wysłana przez: MSI FAE w 22 Listopad 2019, 08:29:47
Hej,
  A nie jest to kwestia sterowników DCH/Standardowych? Na stronie Nvidia możesz wybrać jakie chcesz - muszą być odpowiednie (w skrócie - jak jedne nie działają, to będą działać drugie). Czyściłeś sterowniki poprzez DDU?

pozdrawiam,