MSI Polska - Forum

Pomoc techniczna => Sekcja kryptowalut (BTC, ETH, LTC ... ) => Wątek zaczęty przez: karmucki111 w 11 Listopad 2019, 21:45:50

Tytuł: MSI H310-F PRO Problem z 6kartami.
Wiadomość wysłana przez: karmucki111 w 11 Listopad 2019, 21:45:50
Witam.Mam nastepujący problem.Składam koparkę z wyżej wymieniną płytą (pełna konfiuracja w linku).Problem polega na tym iż na 4 kartach wszystko działa w porządku ale po podłaczeniu 5 jest ciemny ekran nieladuje windowsa.Niby płyta na 13 kart no ale...

System win 10Pro.
Są wszelkie aktualizacje systemu jaki i sterowników.

aai kart jest ogólnie 6.

Karty instalowałem jedną po drugiej i często wyskakiwała automatyczna naprawa,potem ekran z opcjami naprawy który w rzeczywistości w niczym nie pomaga,raz nawet padł mi system.

https://www.x-kom.pl/lista/riur7q4ta <------- link do konfiguracji sprzetu
Tytuł: Odp: MSI H310-F PRO Problem z 6kartami.
Wiadomość wysłana przez: MSI FAE w 12 Listopad 2019, 07:23:38
Hej,
  Jakie to karty? W BIOSie poprzełączałeś co trzeba?
Ten artykuł czytałeś: https://pl.msi.com/blog/Mining_Intel_Motherboard ?
Tytuł: Odp: MSI H310-F PRO Problem z 6kartami.
Wiadomość wysłana przez: karmucki111 w 12 Listopad 2019, 08:53:36
Gainward rtx 2070 super. Na 4 kartach chodziło wszystko pięknie, bez problemu, po podłączeniu 5,6 świeca się diody na płycie przy slotach PCI ale jest czarny ekran i nic nie bue dzieje.

Zerkałem na podobny temat dotyczący kart AMD gdzie wszystko było opisane, przeprowadziłem 1 zmianę w biosie i jedna w zarządzaniu energia nic to nie dało.
Tytuł: Odp: MSI H310-F PRO Problem z 6kartami.
Wiadomość wysłana przez: karmucki111 w 12 Listopad 2019, 15:07:49
Hej,
  Jakie to karty? W BIOSie poprzełączałeś co trzeba?
Ten artykuł czytałeś: https://pl.msi.com/blog/Mining_Intel_Motherboard ?


Mam podmienić bios na ten konkretny?
I czy to dotyczy płyt z serii 300,bo w temacie wspomniane są 100,200.
Tytuł: Odp: MSI H310-F PRO Problem z 6kartami.
Wiadomość wysłana przez: MSI FAE w 14 Listopad 2019, 07:15:33
Hej,
  Płyty użyte są przykładowe, absolutnie nie wrzucaj BIOSu od innej płyty. Tam jest raczej mowa o ustawieniach i dokładnym postępowaniu. Jeśli wykonałeś wszystkie działania z instrukcji po kolei i dalej nie działa jak powinno - to zostaje reklamacja.

   pozdrawiam,