MSI Polska - Forum

Pomoc techniczna => Windows XP/Vista/7/8/8.1/10 => Wątek zaczęty przez: sypher210 w 20 Czerwiec 2019, 18:24:49

Tytuł: Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio.
Wiadomość wysłana przez: sypher210 w 20 Czerwiec 2019, 18:24:49
Witam.
Od dnia dzisiejszego mam problem z dźwiekiem. W momencie kiedy laptop przeszedł w tryb uśpienia, uruchomiłem go znowu, laptop się zawiesił więc go zrestartowałem i pojawił mi się czerwony krzyżyk na ikonie dżwięku, po najechaniu na niego wyskakuje komunikat "Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio." deinstalacja oraz ponowna instalacja sterowników (ręcznie oraz przez program dragon center) nie pomogły, próba instalacji innych sterowników realtek również nie przynosi skutków.

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Łukasz
Tytuł: Odp: Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio.
Wiadomość wysłana przez: Nichrome w 20 Czerwiec 2019, 20:26:58
Witam

Ale jaki laptop? Jaki system? Jakie sterowniki? Konfiguracja? Więcej szczegółów musisz podać :)
Tytuł: Odp: Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio.
Wiadomość wysłana przez: sypher210 w 20 Czerwiec 2019, 20:39:25
Witam.
Laptop: MSI GT83 TITAN 8RF
System: Win 10
Sterowniki: realtek high definition audio

O jaką konfiguracje chodzi ?
Tytuł: Odp: Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio.
Wiadomość wysłana przez: sypher210 w 21 Czerwiec 2019, 00:03:34
Problem rozwiązany.
Pomogła czasowa (pełna) dezaktywacja antywirusa oraz aktualizacja wszystkich sterowników.

Temat do zamknięcia.
Tytuł: Odp: Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio.
Wiadomość wysłana przez: Nichrome w 21 Czerwiec 2019, 09:11:53
No to super  ;D
Wątek zamykam.